3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA
sezona 2015./2016.

Savezi info

 • » OS Sisačko-moslavačke žup.
 • » OS Bjelovarsko-bilogorske žup.
 • » OS Varaždinske županije
 • » Zagrebački odbojkaški savez
 • » OS Karlovačke županije
 • » OS Međimurske županije
 • » OS Zagrebačke županije
 • OS Varaždinske županije

  4. OTVORENI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU – IVANEC 2016.

  26-07-2016

  ivanec

  U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec odigran je 4.otvoreni ženski turnir u odbojci na pijesku na kojemu je sudjelovalo ukupno 6 parova, jer se prema propozicijama turnira igralo sistemom dva na dva.

  Pobjednik turnira je par u sastavu Inka Inkret i Tamara Đolonga pod nazivom Thillky koje su u finalnom meču svladale Doroteu Rogina i Miu Galić, pod nazivom Pokemon sa 2:0 u setovima ( 9:15,15:17) . U susretu za 3. mjesto par Andrijana Videc i Iva Šantalab, pod nazivom Roses, pobijedile su DSR Lančić Knapić u sastavu Barbara Habek i Sara Gotal sa 2:1 u setovima.

  Prvoplasirane tri ekipe primile su nagrade organizatora i to statue koje im je uručio Ivan Hrg.

  ODIGRANE FINALNE UTAKMICE KUPA OSVŽ

  10-05-2016

  Ivančanke i Žereki osvojili kup

  " Poleg jedne velke gore, Ivanšćica kaj se zove ......" u Ivancu odigrane su finalne uzakmice odbojkaškog kupa Varaždinske županije i to u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Ovom manifestacijom završili smo natjecateljsku sezonu 2015./2016. na našem području. Ovo je prva takva manifestacija na kojoj su sudjelovala 4 od 7 klubova ovog saveza sa svojim ekipama, dok su finalu bile prisutne delegacije ostalih klubova, pa je to bila smotra svih klubova OSVŽ.

  U muškom finalu igrali su OK "Žerek" iz Varaždina i OK "Poljanec" iz Poljanca, mjesta pokraj Ludbrega. Žereki su bili bolji sa 3:1. Poveli su sa 2:0 25:21, 25:14), Poljančani su bili bolji u trećem setu (25:17), dok se je četvrti set lomio na razliku. Žereki su imali 24:21, Poljančani su izjednačili, ali su Žereki ipak bili bolji sa 26:24.

  Za OK Žerek nastupili su: Darko Detelj, Ivica Đolonga, Stjepan Žužul, Edo Dobrenić, Dean Štrlek, Dario Strelec, Igir Bregović, Andrej Pevec, Marin Odrljin i Ivan Kocijan.

  Za OK Poljanec igrali su: Mario Novak, Tomislav Šumiga, Zenil Vugrinec, Hrvoje Sijarto, Zoran Novak, Saša Novak, Vedran Matijašec, Antonio Bačani, Mario Horvat i Saša Radaković.

  U ženskom finalu drugoligaš ŽOK Ivanec bio je bolji od trećeligaša ŽOK-a Ludbreg sa 3:0 (25:14, 25:9, 25:6)

  Za ŽOK Ivanec igrale su: Barbara Habek, Sara Ratković, Melanija Gradečak, Paula Štefanek, Karla Grudenić, Dorotea Rogina, Monika Kapustić, Ana Mežnarić, Erika Hudoletnjak, Mia Galić, Erika Kljunić i Simona Hudoletnjak.

  ŽOK Ludbreg nastupio je u sastavu: Marta Mihin, Ivana Juras, Ljubica Hajdarović, Andreja Majhen, Karla Majhen, Sanja Modrić, Arijana Kosec, Petra Šestak, Barbara Martinković i Klaudija Varga.

  Nakon završetka obje utakmice podijeljene su nagrade. Pehare finalistima kupa OK Poljanec i ŽOK Ludbreg uručio je Gordan Hudoletnjak – Baja, predsjednik ŽOK-a Ivanec i član Izvršnog odbora OSVŽ. Pehare pobjednicima kupa ŽOK Ivanec i OK Žerek uručio je Josip Klein, predsjednik OSVŽ.

  Tribine dvorane bile dobro popunjene, najviše sa navijačima OK Poljanec, pa je to ovoj manifestaciji dalo posebni značaj. Valja istaknuti da je manifestacija imala dobrotvorni, humanitarni karakter, prikupila se je financijska pomoć za liječenje malog, dvogodišnjeg Dominika Turčina.

  Nakon takmičarskog dijela uslijedilo je zajedničko druženje ekipa i navijača na izletištu i skijalištu Jarki u Prigorcu na padinama Ivanšćice ... tu (gde) su ljudi dobre čudi, z vinčekom te vsaki rad ponudi.

  Pogledajte fotografije

  Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

  Ludbrežanke u finalu kupa

  25-04-2016

  Ludbreg

  Ludbreg

  Nakon završetka ligaških natjecanja na području OSVŽ krenulo se je u odigravanje kup utakmica. U ženskoj konkurenciji kup se igra na dva nivoa. U prvom nivou trebao se 23. travnja u Ludbregu igrati turnir između ekipa ŽOK-a Ludbreg, ŽOK-a Lepoglava i OK Vinice, svaki sa svakim na dva dobivena seta. Međutim, ekipe OK Vinice, par sati prije početka otkazala je svoj nastup, tako da je odigrana samo utakmica ŽOK Ludbreg i ŽOK Lepoglava. Ludbrežanke su bile bolje sa 3:1 (22:25,28:26,25:19,25:19) i tako se plasirale i finale gdje ih čeka drugoligaš Ivanec. Ivanec će biti domaćin kupa 7. svibnja.

  Ludbreg

  Ludbreg

  Istog datuma igrat će se i finale muškog kupa u kojem nastupaju OK Žerek iz Varaždina i OK Poljanec iz Poljanca, mjesta pokraj Ludbrega. Oba kluba natječu se u tzv. 3. HOL, sjever u kojoj nastupaju muške ekipe Varaždinske i Međimurske županije. Liga se igra preko 20 godina.

  Finale kupa bit će svojevrsna završnica odbojkaške sezone u Varaždinskoj županiji. Ivančani su se više puta pokazali kao odličan organizator i odmah su se ponudili za organizatora. Nakon finalnih utakmica bit će zajedničko duženje svih ekipa, rukovodstva Saveza i klubova sa njegovog područja na izletištu podno Ivanšćice uz svirku poznatog sastava "Faringaši".

  Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

  7. turnir, veličanstveni završetak Lige u mini odbojci Varaždin - Međimurje

  24-04-2016

  Domaćin zadnjeg 7. turnira bio je 23. travnja 2016. godine u dvorani OŠ Belica ŽOK Kaštel iz Pribislavca. Odigravanje završnog turnira Lige mini odbojke Varaždin – Međimurje bio je dio manifestacija kojima je taj klub obilježio 20. godišnjicu rada i postojanja.

  Za završno okupljanje mini odbojkašica slobodno se može reći da je bio šećer na kraju. U svim aspektima od okupljanja igračica, odigravanja 21 utakmice sa izmjenama na 4 terena, suđenja i vođenja zapisnika, sve je bilo u najvećem redu. Postrojavanje svih ekipa i podjela nagrada najboljima bilo je posebno i svečano.

  Sve učesnike pozdravila je Višnja Ivačić, predsjednica ŽOK-a Kaštel, inače načelnica općine Pribislavec. Za obitelj Ivačić može se reći da jer najodbojkaškija obitelj čak u cijeloj Hrvatskoj. Višnja je predsjednica kluba, dvije kćerke blizanke Matea i Darina i kćerka Željka okosnica su prve ekipe koja igra u II. NOLC, s time da Željka trenira mlađe uzraste u klubu. Njen suprug Marko Obadić, Višnjin zet, trener je u klubu, a suprug Željko tehnička podrška u svim akcijama u klubu.

  Kod brzinskog sređivanja rezultata u vrlo kratkom vremenu od završetka utakmica do postrojavanja i podjela nagrada, načinjena je greška koja to na kraju zapravo i nije, jer na kraju svega ništa nije mijenjalo na stvari. Razlika između drugoplasiranog Ivanca i trećeplasirane Lepoglave 2 predstavljena je kao razlika u poenima. Zapravo između njih postoji velika razlika, koja je vidljiva iz tablice biltena br. 7, a koja je rađena u miru nakon sređivanja svih rezultata. Ova ¨greška¨ ide na dušu voditelja lige Mije Pokosa.

  Poredak na kraju lige je slijedeći: prvo mjesto OK Varaždin volley 1, drugo ŽOK Ivanec i treće ŽOK Lepoglava 2.

  Za OK Varaždin volley 1 igrale su: Bartolec Neva, Šobak Ivana, Kečak Lea, Blaguški Kaja, Poljak Jana iLechner Anna. Njihov trener je Dejan Štrlek. Pehar i medalje uručio im je Damir Martinčević, predsjednik OK Varaždin volley .

  Za ŽOK Ivanec igrale su: Šantalab Iva, Habek Marijeta, Grudenić Karla, Videc Andrijana, Roginek Iva, Gotal Sara, Ljubić Tanja i Brezovec Marta. Trener je Ivan Hrg. Pehar i medalje uručio im je Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije

  Za ŽOK Lepoglava 2 igrale su: Ribić Mia, Pašalić Marija, Zagrajski Ivana, Šinceg Lara, Makar Lana, Gunek Željka. Njihova trenerica je Irena Premuž. Pehar i medalje uručila im je Danijela Prprović, tajnica ŽOK Kaštel iz Pribislavca i članica OS Međimurske županije. Ovo je prvo odličje toga kluba.

  I ovaj zadnji turnir lige pratio je veliki broj roditelja. Bilo je glasnog navijanja sa bubnjevima. U ceremoniju proglašenja pobjednika uključio se je njihov predstavnik Nenad Milijaš, inače ravnatelj Studentskog centra u Varaždinu, pohvalno se izrazivši o cijeloj akciji organizacije lige. Roditelji djevojčica iz Ivanca, dapače predlažu organizaciju igranja turnira ekipa roditelja kao načina još većeg zbližavanja svih učesnika ovih manifestacija.

  Da zaključimo, osnivanje i organizacija lige mini odbojke Varaždin – Međimurje pun je pogodak u svakom pogledu. Ona omogućava klubovima da školuju i popunjavaju svoje ligaške ekipe, da mlađe igračice još više zavole odbojku i nastave se njome baviti. Ima najava osnivanja novih odbojkaških klubova ( Klenovnik, Ljubešćica). Njima ova liga omogućava da formiraju ekipe mlađih uzrasta, natječu se, kale i stasaju do nastupa u ligaškim natjecanjima velike odbojke.

  Od iduće jeseni i početka nove lige svoje uključivanje najavili su i drugi klubovi koji se natječu u III. NOLC, skupina Sjever (OK Vinica, OK Plavi iz Peklenice, OK Centrometal iz Črečana i OK Štrigova). Ovom ligom zakotrljali smo kotač koji više neće stati, dapače. Očito je da će za vodstva oba saveza, Varaždinskog i Međimurskog, slijede novi zadaci na tom planu. Liga, ako izuzmemo nogomet, postaje najmasovnije sportsko natjecanje na sjeveru Hrvatske.

  Inače, u okviru manifestacija 20. obljetnice ŽOK-a Kaštel drugoj ekipi uručena su odličja za osvojeno 2. mjesto u III. NOLC, skupina Sjever. Medalje igračicama i pehar ekipi uručio je Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije.

  BILTEN BR 7

  Pogledajte fotografije

  Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

  Odigrano prvenstvo u mini odbojci OSVŽ

  18-04-2016

  Varaždin je 16. travnja bio domaćin prvenstva Varaždinske županije u mini odbojci najmlađih kadetkinja. Prvenstvo će biti zapamćeno po činjenici da su na prvenstvu nastupile ekipe najmlađih kadetkinja sva četiri odbojkaška kluba koji se isključivo bave ženskom odbojkom (ŽOK Ivanec, ŽOK Lepoglava, ŽOK Ludbreg i OK Vinica) i OK Varaždin volley koji ima muški i ženski pogom u kojem ovaj drugi po brojnosti igračica, brojnosti ekipa u redovnim natjecanjima (I.B, II. NOLC­centar, III. NOLC­sjever), liga mini­odbojke (4 ekipe) prevladava. Treba istaknuti prve nastupe i utakmice mladih odbojkašica OK Vinica.

  Prvo mjesto osvojile su igračice OK Varaždin volleya pobjedivši u sve četiri utakmice, Ivančanke su bile druge, Lepoglavčanke treća, Ludbrežanke četvrte i Viničanke pete.

  Varaždinske odbojkašice su se osvajanjem prvenstva plasirale na prvenstvo Regije Centar. Za Varaždin volley su igrale: Perković, Sabolić, Bartolec, Šobak, Kuzminski, Sentočnik, Lukačević, Blaguški, Paljak, Puček, Lechner i Bosilj. Njihov vođa bio je Kristijan Kešina.

  Uvjeti igranja u dvorani na Dravi su odlični pa se je paralalno sa turnirom prvenstva odigrao prijateljski turnir na kojem su nastupile ekipe Varaždin volleya 2 i 3, Ludbrega 2 i Vinice 2. Najbolja je bila ekipa Varaždin volleya 2. Ostvaren je osnovni cilj ovog turnira, da ekipe toga uzrasta odigraju što više utakmica.

  Činjenica da je Liga mini odbojke Varaždin­Međimurje, kojoj u subotu slijedi završni sedmi turnir, pun pogodak i ogroman korak naprijed u razvoju odbojke ne sjeveru Hrvatske. Svi klubovi sa desne obale Drave, sa najmanje dvije ekipe, od jeseni će u njoj učestvovati. Dodali se tome najavljeni interes međimurskih klubova, koji u njoj ovaj put nisu sudjelovali sa svojim ekipama (Štrigova, Centrometal iz Črećana i Plavi iz Peklenice), naime nastupao je samo ŽOK Kaštel iz Pribislavca sa čak 3 ekipe, liga će od jeseni narasti na veliki broj ekipa tako da će biti dosta posla za oba saveza oko ustroja natjecanja najmlađih kadetkinja. Prilika je to, ujedno i obaveza da se ovaj veliki interes klubova artikulira i organizira u najveće i namasovnije sportsko natjecanja na sjeveru Hrvatske.

  BILTEN

  Pogledajte fotografije

  Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

  OSVŽ - info

  NAZIV:

  Odbojkaški savez Varaždinske županije

  SJEDIŠTE:

  Kralja P. Krešimira IV. br. 8

  42000 Varaždin

  TEL./MOB.:

  FAX:

  E-MAIL:

  odbojkavz@net.hr

  ŽIRO RACUN:

  PREDSJEDNIK:

  Josip Klein

  TAJNIK:

  Mijo Pokos

  OIB:

  31707434979