3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA
sezona 2015./2016.

Savezi info

 • » OS Sisačko-moslavačke žup.
 • » OS Bjelovarsko-bilogorske žup.
 • » OS Varaždinske županije
 • » Zagrebački odbojkaški savez
 • » OS Karlovačke županije
 • » OS Međimurske županije
 • » OS Zagrebačke županije
 • OS Bjelovarsko bilogorske županije

  SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE ŽOK-a BJELOVAR

  02-05-2016

  bjelovar

  U subotu je povodom 20-te obljetnice osnutka i djelovanja Ženskog odbojkaškog kluba Bjelovar održana Svečana sjednica Kluba u Restoranu Glamour u Bjelovaru. Osim odbojkašica prve ekipe, druge ekipe i mlađih kadetkinja, nazočni su bili članovi Časnog suda, Izvršnog i Nadzornog odbora Kluba, te sponzori i gosti. Ovu svečanost Kluba svojom nazočnošću uveličali su: gospođa Lidija Novosel zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara, gospodin Zdeslav Barač predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, gospodin Željko Jurčević dopredsjednik HOS-a i voditelj II. NOL Regije Centar, gospodin Miroslav Aksentijević selektor Hrvetske ženske odbojkaške reprezentacije i gospodin Tomo Globan tajnik Športske zajednice Grada Bjelovara.

  Sa dvadeset godišnjim radom Kluba i njegovim najvećim uspjesima sve nazočne upoznala je Tatjana Uzelac spikerica Radio Terezije iz Bjelovara koja je između ostalog istaknula: Na inicijativu agilnog gospodina Stanka Štimca koji je animirao prijatelje vezane uz sport, došlo je do osnivanja Ženskog odbojkaškog kluba Bjelovar. Osnivačka skupština Kluba održana je u Maloj vijećnici Županije u srijedu 10. travnja 1996. godine. Za prvu predsjednicu izabrana je gospođa Ana Antolović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Županije. Za zamjenicu gospođa Đurđa Adlešić, zastupnica u Hrvatskom državnom Saboru. Tajničku dužnost preuzeo je gospodin Stanko Štimac, koji je tada radio kao viši stručni referent za sport i tehničku kulturu u UO za društvene djelatnosti Županije. Trenerski posao povjeren je gospodinu Zdenku Kuni koji je radio na Tehničkoj školi u Bjelovaru kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

  Zatim je zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara mlađim kadetkinjama uručila pehar i srebrne medalje za osvojeno 2. mjesto u III. NOL Centar – skupina Istok, u netom završenoj natjecateljskoj sezoni. Bivše odbojkašice i trenerice Nikolina Pranjić i Josipa Bošnjak podijelile su drugoj ekipi pehar i brončane medaljeza osvojeno 3. mjesto u III. NOL Centar - skupina Istok.

  Zahvalnice za svoj nekadašnji rad u Klubu dobili su: Ana Antolović, prva predsjednica Kluba, Đurđa Adlešić, druga predsjednica Kluba, bivše odbojkašice i trenerice: Nikolina Pranjić, Josipa Bošnjak i Ljiljana Bakić, te Zorislav Krivačić bivši dopredsjednik Kluba.

  Zahvalnice su uručene sponzorima i donatorima koji materijalno i financijski pomažu u radu, a to su: Grad Bjelovar, Sportska zajednica Grada Bjelovara, Assa Abloy-Metalind Bjelovar, Vita Nova Bjelovar, Feniks Bjelovar, Koestlin Bjelovar, Sitograf Bjelovar, Restoran Glamour Bjelovar i Sun Garden iz Dubrovnika.

  Zlatnu plaketu Kluba dobio je prof. Zdenko Kuna, za svoj dugogodišnji trenerski rad. Gosti Svečane skupštine Lidija Novosel i Zdeslav Barač uputili su čestitke na uspješnom dvadeset godišnjem radu sa željom da bude još mnogo ovakvih obljetnica.

  Nakon toga bilo je zajedničko druženje u lijepom ambijentu bjelovarskog Restorana Glamour.

  Pogledajte fotografije

  Uskršnji turnir veteranki

  29-03-2016

  osbbz

  Ženski odbojkaški klub Bjelovar organizirao je povodom dvadesete obljetnice postojanja i djelovanja Uskršnji turnir veteranki. Na turniru su nastupile ženske učiteljske ekipe iz Bjelovara, Ludbrega i Slatine koje su u međusobnim susretima odmjerile snage, a rezultati su bili slijedeći:

  II. OŠ Bjelovar - OŠ Ludbreg: 0:3 (15:25, 19:25, 23:25)

  OŠ Slatina - II. OŠ Bjelovar: 1:2 (20:25, 26:24, 22:25)

  OŠ Ludbreg - OŠ Slatina: 2:1 (24:26, 12:25, 16:25)

  osbbz

  Ekipe su nastupile u slijedećem sastavu:

  II. OŠ Bjelovar: Biljana Novković, Nataša Arbutina, Helena Juren, Tihana Bajsić Feješ, Isidora Pali, Rajna Gatalica, Tanja Grbavac.

  OŠ Ludbreg: Tatjana Granjaš, Andrea Granjaš, Sanela Tot, Ljiljana Ivanković, Dijana Vuković, Denis Vujanović, Hana Tepeš, Silvija Mađarić.

  osbbz

  OŠ Slatina: Andrea Majhen, Klaudija Varga, Ljubica Hajdarović, Ivana Juras, Martina Matanović, Barbara Martinović.

  Po završetku turnira Stanko Štimac predsjednik Kluba, zahvalio se učiteljicama na sudjelovanju, te kapetanima ekipa podijelio plakete koje će ih podsjećati na ovaj izvrsno organizirani turnir. Sve ekipe izrazile su želju da se i dogodine organizira ovakav turnir koji je osim odbojke pružio priliku za lijepo druženje.

  Prvenstvo BB županije za mlađe kadetkinje

  23-02-2016

  osbbz

  U nedjelju 21. veljače 2016. godine u sportskoj školskoj dvorani osnovne škole Bjelovar održano je Prvenstvo Bjelovarsko-bilogorske županije za mlađe kadetkinje (djevojčice rođene 2001. godine i mlađe), a nastupile su slijedeće ekipe: ŽOK Bjelovar, ŽOK Čazma, OK Daruvar i ŽOK Križevci.

  Prije početka turnira gosp. Igor Horvat, predstavnik Koestlina uručio je poklon pakete kapetanima ekipa, a zatim je određen redosljed ekipa i raspored utakmica. Igralo se prema pravilima HOS za mlađi kadetski uzrast, to zanči sa dva dizača i bez libera.

  Sudački posao na opće zadovoljstvo, odradile su: Ivona Andričević, Dorotea Jelić – Balta, Josipa Delija, Klara Jurišić, Maja Dragašević i Vanessa Breškić.

  osbbz

  Mlađe su kadetkinje nastupale u slijedećim sastavima:

  ŽOK BJELOVAR: Nikolina Andričević, Aurora Grzelja, Ela Kolarek, Davina Krajinović, Nika Milković, Laura Pranjić, Antonela Raić, Kate Sabljić, Jana Segin, Karla Skukan, Lorena Tremski

  Trener: Ana Marija Štimac – Mostovac.

  ŽOK ČAZMA: Paula Agatić, Ana Horvatić, Ida Ivačević, Rebeka Kočonda, Tamara Križan, Ivona Pirak, Mihaela Prišljin, Matea Svjetličić, Valentina Viščević,

  Trener: Sanja Kolar.

  OK DARUVAR: Nika Goleš, Ana – Marija Halupa, Sara Horak, Mihaela Idžaković, Tamara Kadlec, Ivona Kollert, Luana Lujanec, Stela Novaković, Vanessa Senicki, Lara Turi, Natalija Volgemut, Hana Zvonar,

  Trener: Dario Šokac i Nikola Sabolić.

  ŽOK KRIŽEVCI: Ena Ehrenberger, Antona Tea Beroš, Tea Čapkeli, Sara Jelušić, Asja Kantak, Leona Ostojić, Emma Skalički, Ema Tvorić, Monika Valec, Rea Vrhovec.

  Trener: Darinka Šimunčić.

  REZULTATI

  I. kolo

  ŽOK Bjelovar - ŽOK Križevci: 2:0 (25:19, 25:18)

  OK Daruvar - ŽOK Čazma: 1:2 (17:25, 25:23, 9:15)

  II. kolo

  ŽOK Križevci - OK Daruvar: 0:2 (6:25, 16:25)

  ŽOK Bjelovar - ŽOK Čazma: 2:1 (25:23, 13:25, 15:12)

  III. kolo

  ŽOK Čazma - ŽOK Križevci: 2:0 (25:14, 25:15)

  OK Daruvar - ŽOK Bjelovar: 0:2 (16:25, 19:25)

  Mlade odbojkašice Bjelovara osvojenim prvim mjestom izborile su nastup na Prvenstvu Regije Centar koje će se održati sredinom travnja.

  osbbz

  Pobjednicama je zlatne medalje podijelila Dorotea Jelić-Balta, srebrne medalje pripale su čazmankama, a uručuila ih je Vanessa Breškić. Bornčane medalje mladim odbojkašicama Daruvara podijelila je Ivona Andričević.

  Zahvaljujemo se našem sponzoru tvornici keksa i vafla Koestlin, te ŽOK-u Bjelovar na primjerenom domaćinstvu ovog prvenstva.

  PREDSJEDNIK: Stanko Štimac

  V. NOVOGODIŠNJI TURNIR MLADIH NADA

  10-01-2016

  U subotu 09. siječnja 2016. godine u školskoj sportskoj dvorani I. osnovne škole u Bjelovaru održan je V. novogodišnji turnir u odbojci za djevojčice rođene 2002. godine i mlađe. Na turniru su nastupile odbojkašice OK Dugog Sela, ŽOK Križevaca, ŽOK Našica, ŽOK Vrbovca i 2 ekipe Bjelovara.

  Kako je istaknuo Stanko Štimac, predsjednik Kluba: „Ovo je prvi u nizu turnira koje ove godina organizira ŽOK Bjelovar kako bi se što aktivnije obilježila 20-eta obljetnica

  U ime pokrovitelja turnir je otvorila gospođa Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Grada Bjelovara. U ime sponzora gospodin Igor Horvat uručio je kapetanima ekipa slatke poklon pakete Koestlina, tvornice keksa i vafla, a tajnik Kluba Igor Mostovac podijelio je sokove i grickalice.

  Ekipe su bile razvrstane u dvije skupine, a nakon razigravanja po skupinama igralo se za konačni poredak od prvog do šestog mjesta. Igralo se na dva dobivena seta, a sudački posao su vrlo dobro odradile odbojkašice i sutkinje gradske, odnosno županijske razine: Ivona Andričević, Vanessa Breškić, Dorotea Jelić Balta i Maja Dragašević.

  Rezultati po skupinama bili su slijedeći:

  SKUPINA „A“

  ŽOK Bjelovar III - ŽOK Križevci: 2 : 0 (25:5, 25:1)

  ŽOK Našice - ŽOK Bjelovar III: 0 : 2 (15:25, 6:25)

  ŽOK Križevci - ŽOK Našice: 0 : 2 (11:25, 6:25)

  SKUPINA „B“

  ŽOK Vrbovec - ŽOK Dugo Selo: 2 : 0 (25:20, 25:17)

  ŽOK Dugo Selo - ŽOK Bjelovar IV: 2 : 1 (25:19, 16:25, 15:6)

  ŽOK Bjelovar IV - Vrbovec: 1 : 2 (14:25, 25:22, 5:15)

  Utakmice za konačni poredak igrale su se istovremeno na tri terena a rezultati su bili slijedeći:

  Rezultat za V. mjesto:

  ŽOK Bjelovar IV - ŽOK Križevci: 2 : 0 (25:22, 25:20)

  Rezultat za III. mjesto:

  ŽOK Našice - ŽOK Dugo Selo: 2 : 0 (25:15, 25:16)

  Rezultat za I. mjesto:

  ŽOK Bjelovar III - ŽOK Vrbovec: 2 : 0 (25:22, 25:18)

  Konačni poredak:

  1. ŽOK Bjelovar III

  2. ŽOK Vrbovec

  3. ŽOK Našice

  4. ŽOK Dugo Selo

  5. ŽOK Bjelovar IV

  6. ŽOK Križevci

  Sve ekipe dobile su zahvalnice za sudjelovanje na turniru, a prve tri pehare i medalje. Na odlasku svi voditelji ekipa i treneri zahvalili su se domaćinu na odličnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu.

  Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:

  ŽOK BJELOVAR III:

  Jana Segin, Nika Milković, Marta Sočec, Aurora Grzelja, Davina Krajinović, Jelena Čavrag, Tea Čale, Karla Skukan, Ela Kolarek.

  Trener: Ana Marija Štimac-Mostovac

  ŽOK BJELOVAR IV:

  Klara Čulo, Paula Molnar, Petra Miličević, Ana Mamić, Ema Zenkić, Sara Zenkić, Gabi Horvat, Nikolina Andričević, Kate Sabljić.

  Trener: Klara Jurišić.

  OK DUGO SELO:

  Kata Vukoja, Ema Beljo, Nika Gavranović, Katarina Kračica, Marija Kaić, Laura Vlahović, Tara Turčinec, Mihaela Dokić.

  Trener: Pero Orlović.

  ŽOK KRIŽEVCI:

  Sara Jelušić, Monika Valec, Elena Nemčić, Ema Tvorić, Emma Skaličić, Rea Konfic, Leonarda Šatvar, Leona Ostojić.

  Trener: Darinka Šimunčić.

  ŽOK NAŠICE:

  Petra Škorić, Ena Dumenčić, Ana Marinčić, Jennifer Megan-Kontrec, Stela Kolarić, Martina Nekić, Sabina Janžek, Martina Krnjak, Ana Umiljanović, Laura Ivanović, Helena Vulic, Tajana Tomić.

  Trener: Vera Zarjaktarić.

  ŽOK VRBOVEC:

  Gabrijela Pijanec, Bruna Kahlina, Gabrijela Klepec, Laura Pajsar, Lucija Sobota, Lucija Habeš, Magdalena Crnoja, Izabela Jendriš, Mia Borko, Sara Kožar, Emma Mandić, Ana Navoić.

  Trener: Tomislav Falčević.

  Pogledajte fotografije

  Odbojkaški turnir „Bilogora '91“

  13-10-2015

  U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba „Bjelovar“, a pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara održan je XX. memorijalni odbojkaški turnir „Bilogora '91“. Ove godine turnir se održavao u dva dana, a nastupilo je sedam ekipa i to: ŽOK Baranja iz Belog Manastira, OK Belišće, ŽOK Ivanec, ŽOK Prijedor (BiH), ŽOK Vrbovec, te prva i druga ekipa Bjelovara. Odbojkašice Donata iz Zadra zbog virusnog oboljenja probavnog trakta nisu doputovale na turnir. U subotu se razigravalo po grupama, a u nedjelju se igralo za konačni poredak.

  U skupini „A“ Baranja je sa tri pobjede bila prva, a Bjelovar, sa dvije pobjede drugi. S jednom pobjedom Ivanec je bio treći, a druga ekipa Bjelovar četvrta. U skupini „B“ Vrbovec je pobijedio Belišće i Prijedor sa 2 : 1 i osvojio prvo mjesto. Belišće je pobjedom nad Prijedorom bilo drugo, a Prijedor treći.

  U nedjelju su malobrojni gledatelji mogli gledati dobru odbojku jer su se sve četiri ekipe borile za prestiž i osvajanje jednog od tri prva mjesta. Bjelovarke su protiv Vrbovca i Baranje pružile odličnu igru, ali zbog prekratke klupe nisu uspjele zabilježiti pobjede. Posebno su bili napeti prvi setovi gdje su domaće dale sve od sebe ne bi li zabilježile pobjedu. Vrbovec je u neizvjesnom nadmetanju dobio prvi set sa 25:23, a u drugom su naše pale i izgubile sa pet razlike. U drugom polufinalu nakon dramatične završnice u oba seta Belišće je s 2:0 dobilo Baranju. U borbi za treće mjesto s mnogo sreće baranjke su sa 26:24 dobile domaće i tako s velikom psihološkom prednošću ušla u drugi set koji s lakoćom dobivaju, te su im pripale brončane medalje. Vrbovčanke su u prvom setu finala relativno lako dobile Belišće sa 25:18, ali u drugom neizvjesnom setu gdje su belišćanke nastojale preokrenuti rezultat, s dosta muke ipak bilježe pobjedu 25:23 i tako osvajaju prvo mjesto.

  U borbi za peto mjesto odbojkašice Prijedora bilježe pobjede nad Ivancem i drugom ekipom Bjelovara. Pobjedom nad mladim bjelovarkama Ivanec je šesti, a mlade domaće igračice su posljednje.

  Na svečanom otvorenju sve sudionice turnira pozdravile su Tatjana Landsman, ravnateljica škole domaćina, Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana, a ispred pokrovitelja turnir je otvorila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

  Zahvalnice, pehare i medalje podijelio je Željko Jurčević, dopredsjednik Hrvatskogodbojkaškog saveza. Prema ocjeni trenera i sutkinja za najbolju razigravačicu (tehničarku)proglašena je IVA TOKIĆ iz Vrbovca. Najbolja primačica (libero) je TENA MURK iz Baranje. Najbolja pucačica (smečerica) je MARIJA ADŽIĆ iz Vrbovca, a titulom najbolje igračice turnira okitila se NIKOLINA KUJUNDŽIĆ iz Belišća.

  Na kraju je predsjednik ŽOK-a Bjelovar podijelio plakete Ivoni Andričević, najboljoj mladoj nadi Kluba za prošlu natjecateljsku sezonu, a Dorotea Jelić-Balta proglašena je najboljom igračicom Kluba u sezoni 2014./2015.

  Na turniru se ekipe nastupile u slijedećim sastavima:

  ŽOK VRBOVEC:

  Marija Adžić, Sara Adžić, Iva Tokić, Ivana Jezerčić, Petra Horvat, Petra Škrinjarić, MarijaPopović, Lara Mucko, Sara Kožar, Bruna Kahlina, Marta Krznar.

  Trener: Žarko Popović.

  OK BELIŠĆE:

  Mia Puljek, Nikolina Kujundžić, Lana Seder, Lidija Seder, Dora Sobodić, Lana Loknar,Adrijana Rittgasser, Marija Đurđević, Klara Iličić, Ines Šoštarić, Barbara Špoljarić.

  Trener: Josip Kalem.

  ŽOK BARANJA:

  Jelena Novak, Ana Vašarević, Tena Lukačević, Tena Murk, Iva Sabolek, Bojana Vranješ,Anastasija Vukadinović, Tajana Todorović, Lucija Marek, Anđela Kovačević.

  Trener: Darko Bošnjak.

  ŽOK BJELOVAR I:

  Klara Jurišić, Dorotea Jelić-Balta, Ana Marija Užarević, Ivona Andričević, Maja Dragašević,Vanessa Breškić, Marijana Lukačin.

  Trener: Ana Marija Štimac Mostovac.

  ŽOK PRIJEDOR:

  Slađana Batez, Snježana Đurđica, Bojana Bojić, Nina Ivanić, Sandra Stupar, Nataša Gvozden,Ivana Polovina, Tea Došen, Milja Marjanović.

  Trener: Vlado Vuković.

  ŽOK IVANEC:

  Melanija Gradečak, Sara Bratković, Pavla Štefanek, Marta Antekolović Gradiček, DoroteaRogina, Mia Galić, Monika Kapustić, Ana Mežnarić, Erika Hudoletnjak, Simona Hudoletnjak.

  Trener: Ivan Hrg.

  ŽOK BJELOVAR II:

  Rebeka Šumbera, Selena Šumbera, Petra Bajsić, Ena Šafarić, Sara Novosel, Ana Somljačan,Aurora Grzelja, Karla Skukan, Jelena Čavrag, Jana Segin.

  Trener: Ana Marija Štimac Mostovac.

  Pogledajte fotografije

  OSBBŽ - info

  NAZIV:

  OS Bjelovarsko-bilogorske županije

  SJEDIŠTE:

  Trg Eugena Kvaternika 13

  43000 BJELOVAR

  TEL: 043/242-354

  FAX: 043/242-353

  E-MAIL:

  odbojkaski.savez.bbz@gmail.com

  IBAN:

  HR1224020061100465588

  OIB: 52719195962

  PREDSJEDNIK:

  Stanko Štimac

  Mobitel 095/3999-448

  TAJNIK:

  Igor Mostovac

  Mobitel 098/9950-853

  Podaci o sportskoj udruzi - ovdje