OS Varaždinske županije

Turnir u mini odbojci varaždinskih osnovnih škola

27-05-2014

Najbolja je 2. OŠ

Prošle godine Školski sportski savez Grada Varaždina, koji okuplja 7 gradskih osnovnih škola, prihvatio je i podržao inicijativu Odbojkaškog saveza Županije varaždinske za održavanje natjecanja u mini odbojci učenica i učenika petih i šestih razreda. Naime, zajednički je zaključeno da je mini odbojka primjerenija tom uzrastu od ¨velike¨ odbojke. Kod toga valja istaći veliku podršku tajnika Školskog saveza gospodina Zlatka Knolmajera, koji iako od lani u mirovini, dalje ulaže velike napore u organizaciji svih natjecanja varaždiskih osnovnoškolaca.

Ove godine ponovo se je krenulo u zajedničku organizaciju natjecanja i nema razloga da to ne postane uobičajeno takmičenje, iako ono nije predviđeno planom natjecanja učenika osnovnih škola. U natjecanju učenica koje je održano prošle subote, nastupile su ekipe šest od sedam gradskih škola. Igralo se je u dvije grupe svaki sa svakim, nakon čega su odigravali prvoplasirani sa drugoplasiranim iz grupa. U finale su se plasirala II. i I. osnovna škola. Druga je bila bolja i sa maksimalnih 3:0 (15:9, 15:4, 15:8) osvojila naslov prvaka. Ta škola, upravo zahvaljujući gospođi Goranki Hasanović mentorici ekipe, koja je prihvaćala suradnju varaždinskih odbojkaških klubova, dugogodišnji je rasadnik varaždinskih odbojkašica i dugo godina je bila prvak na nivou grada i županije sa plasmanima na regionalni i državni nivo takmičenja. Zadnje tri godine I. OŠ bila je bolja, ali izgleda da II. OŠ ovom pobjedom vraća primat najbolje gradske škole u odbojci.

U borbi za treće mjesto VI. OŠ bila je bolja od III. OŠ sa 2:1 (2:15, 15:10, 16:14).

Pehare najboljim ekipama uručio je Josip Klein predsjednik Odbojkaškog saveza Županije varaždinske. Utakmice su gratis sudili Dario Stanojević i Zdravko Rajić.

Iduće subote slijedi natjecanje dječaka, ali nažalost samo četiri ekipe od sedam gradskih osnovnih škola.

Slike se nalaze u fotogaleriji.

Pokos Mijo

OK Varaždin Volley na prijemu kod gradonačelnika Varaždina

17-05-2014

Odbojkaši OK Varaždin Volley i članovi uprave kluba danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša, kome su zahvalili na pomoći koju Grad pruža ovom sportskom kolektivu.

"OK Varaždin Volley u protekloj sezoni ostvario je značajan napredak u svim aktivnostima i djelovanjima.

U natjecateljskom dijelu muška seniorska ekipa, nakon ulaska u 1. Ligi osigurala je prvoligaški status što je i bio ovogodišnji glavni cilj, ženska seniorska ekipa ostvarila je značajno bolji plasman u 2. Ligi i na pragu je ulaska u novu 1. B ligu, čime će OK Varaždin Volley biti jedan od rijetkih sportskih kolektiva koji će u svojim redovima imati dva prvoligaša.

U mlađim uzrasnim kategorijama (najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti i juniori) u muškoj i ženskoj kategoriji ostavreni su bolji ili isti rezultati nego prethodne sezone. Posebno treba istaknuti da je ekipa mlađih kadeta osvojila 1. mjesto na prvenstvu Regije Centar i 2. mjesto na prvenstvu države, te da je na oba natjecanja za najboljeg pojedinca proglašen tehničar Gabrijel Ivančić. Mlađe kadetkinje ostvarile su za deset mjesta bolji rezultat na državnom natjecanju nego prošle godine.

Osim toga ženska seniorska ekipa osvojila je prvo mjesto u županijskom Kup natjecanju te tako još jednom potvrdila visoki nivo kvalitete.

Osim toga druga i treća ženska ekipa natjecale su se u 3. Ligi u kojoj je OK Varaždin Volley 2 osvojio 1. mjesto. U 3. ligi natjecala se i druga muška ekipa OK Varaždin Volley i osvojila 5. mjesto, što je za četiri mjesta bolji rezultat nego prošle sezone.

Od pojedinaca još treba izdvojiti i juniora Luku Somođija koji je izabran u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, s kojom je bio nedavno na kvalifikacijskom turniru u Turskoj.

Osim natjecanja u OK Varaždin Volley organizira obilježavanja značajnih događaja iz odbojkaške povijesti Varaždina, tako je ove godine bilježena deseta godišnjica osvajanja prvenstva Hrvatske OK Varaždin revijalnom utakmicom OK Varaždin iz sezone 2003/04. i OK Varaždin Volley. Organizirana su i razna druženja članova,uključuju se u razne humanitarne akcije, u promocije pozitivnih vrijednosti, uspostavljeni su odlični odnosi s Hrvatskom odbojkaškom udrugom, te brojnim odbojkaškim klubovima u regiji.

U tom smjeru nastavit će se rad u klubu i dalje jer se i u rad uprave kluba uključio veći broj članova koji razmišljaju vrlo slično. "

Prijemu je prisustvovao i dogradonačelnik Grada Varaždina Vjeran Radelić.

Gradonačelnik Goran Habuš čestitao je članovima OK Varaždin Volley na ovogodišnjim uspjesima i zaželio im da ostvare još bolje rezultate u narednoj sezoni.

10-a god. osvajanja naslova prvaka Hrvatske OK Varaždin

12-05-2014

Revijalnom utakmicom obilježena deseta godišnjica osvajanja naslova prvaka Hrvatske OK Varaždin.

U organizaciji OK Varaždin Volley odigrana je utkamica OK Varaždin iz sezone 2003/04. i sadašnje seniorske ekipe OK Varaždin Volley.
Iako rezultat nije bio u prvom planu treba reći da je pobijedila ekipa prvaka 3:0 (35:33, 25:22, 25:23).
Za ekipu OK Varaždin 2003/04. nastupili su: Almir Muharemović, Edo Patafta, Ivan Prašnički, Jurica Juren, Vanja Rogina, Damir Mahmutović, Nikola Grbić, Ivan Kocijan, Nikola Petrač, Goran Jošić i Vedran Anđelković, dok je na trenerskoj klupi bio Edo Klein.
Za ekipu OK Varaždin Volley nastupili su. Spasoje Todorović, Mario Strelec, Zdravko Rajić, Bojan Cvrkalj, Kole Mihajlov, Filip Cecelja, Bruno Modrić, Renato Stanić, Tomislav Žganec, Filip Gomerčić, Luka Somođi i Gabrijel Ivančić, dok je na trenerskoj klupi bio Jurica Juren.
Suci koji su također uveličali ovaj događaj su: Stjepan Žužul i Boris Vurušić.

Utakmici je bio nazočan i predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, te dopredsjednik HOU Željko Jurčević kao ibrojni drugi odbojkaški i sportski djelatnici iz Varaždinske i Međimurske županije.

KUP VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

05-05-2014

Pobjeda iskusnije ekipe

U odličnoj organizaciji ŽOK “ Ivanec “ prošle je subote u Ivancu odigrana finalna utakmica ženskog odbojkaškog kupa Varaždinske županije. Finalistice su bile domaća ekipa ŽOK-a “Ivanec”, inače trećeplasirana ekipa 3. MŽOLC, skupina Sjever i OK “Varaždin Volley”, petoplasirana ekipa 2.A HOL, skupina Centar. Ivančanke su finale izborile na turniru koji je igran početkom travnja u Ludbregu na kojem su nastupile ekipe ostalih ženskih odbojkaških klubova Varaždinske županije OK “Vinica”, OK “Cestica” i OK “Ludbreg”. Kup je pobjedom sa 3:0 (25:12, 25:18, 25:21) osvojila iskusnija varaždinska ekipa. Pehare je finalistima kupa uručio Zdeslav Barač, predsjednik HOU, dok su medalje uručili Milorad Batinić, gradonačelik Grada Ivanca i potpredsjednik Hrvatskog Sabora, te Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije. Valja istači dobru posjetu vjernih navijača ŽOK-a Ivanec. Nakon utakmice domaćin je priredio domjenak za sve učesnike. Odličnom organizacijom finala kupa ŽOK “Ivanec” samo je potvrdio da je najbolje organiziran klub na području Varaždinske županije.

Fotografije pogledajte u foto galeriji.

ODBOJKAŠKI KUP VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

09-04-2014

Ivančanke i Žereki pobjednici kup turnira u Ludbregu

Prošle subote Ludbreg je bio domaćin odigravanja utakmica odbojkaškog kupa Varaždinske županije. U ženskoj konkurenciji igralo se je turnirski na dva seta. Sudjelovale su ekipe OK Ludbreg, ŽOK Ivanec, OK Vinica i OK Cestica. U prvoj utakmici ŽOK Ivanec je pobijedio OK Ludbreg sa 2:0 (25:7, 25:10). U drugoj je OK Cestica pobijedila OK Vinicu također sa 2:0 (25:15, 25:21).
U utakmici za treće mjesto Ludbrežanke su u utakmici sa Vinicom zabilježile svoju prvu pobjedu. Bilo je 2:0 (25:9, 25:17) za Ludbrežanke, kojima je ovaj turnir bio test za uključivanje u III. MŽOLC, skupina Sjever ove jeseni. Pobjednik turnira je ŽOK Ivanec koji je bio bolji od OK Cestice sa 2:0 (25:18, 25:15). Ivančanke će u finalu ugostiti OK Varaždin Volley. Agilno rukovodstvo ŽOK Ivanec već je zakazalo finale koje će se igrati 3. svibnja u Ivancu.
Od nastupa na muškom kup turniru nažalost odustala je OK Koprivnica, tako da je odigrana samo jedna utakmica koja je ujedno bila i finale kupa. OK Žerek iz Varaždina bio je bolji od OK Poljanca sa 3:0 (25:14, 25:16, 26:24). Pobjednički pehar Žerekima je uručio Dimitrije Konakčijev, tajnik Udruge odbojkaških sudaca Varaždinske županije.
Fotografije sa turnira dostupne su na foto galeriji.
Pokos Mijo, tajnik OSŽV

OSVŽ - info

NAZIV:

OS Varaždinske županije

SJEDIŠTE:

TEL./MOB.:

FAX:

E-MAIL:

odbojkavz@net.hr

ŽIRO RAČUN:

PREDSJEDNIK:

Josip Klein

TAJNIK:

Mijo Pokos

OIB:

Savezi info