Mlađe kadetkinje

ZAVRŠNICA PRVENSTVA REGIJE SJEVER ZA MLAĐE KADETKINJE

Uz odličnu organizaciju HOK Gorica završilo je Prvenstvo Regije Sjever za mlađe kadetkinje za sezonu 2018./2019. Nakon što su čitavu natjecateljsku sezonu igrale po skupinama u zadnja dva okupljanja u Glini i Velikoj Gorici našlo se osam ekipa i odigrali su samu završnicu. Utakmice su bile neizvjesne do kraja natjecanja. U pitanju nije bilo samo borba za medalju već i kvalificiranje na Prvenstvo Hrvatske. Samo pet prvoplasiranih ekipa stječe pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske. Najviše uspijeha su imale igračice OK Nebo koje su u drugom okupljanju imale tri pobjede i osvojile prvo mjesto. U finalu su izborile pobjedu protiv odličnih igračica ŽOK Ivanec koji su osvojile drugo mjesto i srebrnu medalju. Za treće mjesto su se borili OK Kitro Varaždin i OK Glina. Varaždinke su bile bolje i osvojile brončanu medalju. OK Glini ostaje utjeha da su se kao četvrte plasirale na Prvenstvo Hrvatske. Uz njih idu i igračice OK Karlovac koje su u direktnom dvoboju za odlazak na prvenstvo države pobjedile domaćina HOK Goricu. Na Prvenstvo Hrvatske plasiralo se sljedećih pet ekipa: OK Nebo, ŽOK Ivanec, OK Kitro Varaždin, OK Glina, OK Karlovac.

Prilikom proglašenja pobjednika i dodjela pehara i medalja, dodjeljene su nagrade i za najbolje pojedinke natjecanja.

Najbolja obrambena igračica: Marijeta Habek (ŽOK Ivanec)

Najbolja dodavačica: Leonarda Inkert (OK Kitro Varaždin)

Najbolja napadačica: Martina Strejček (OK Glina)

Najbolja igračica: Ena Zajec (OK Nebo)

Bilten 2


I. turnir / okupljanje

U nedjelju 07.04. 2019. prvim turnirom u Glini započela je završnica Prvenstva Regije Sjever za mlađe kadetkinje. Sama završnica se igra u dva okupljnja. Ekipe su podjeljene u dvije skupine. U skupini A nastupile ekipe: OK Kitro Varaždin, OK Glina, HOK Gorica i ŽOK Bjelovar. U skupini B nastupile su ekipe: ŽOK Ivanec, OK Nebo i OK Karlovac i ŽOK Čazma. Glinjani su se ponovno iskazali kao odlični organizatori uz odličnu sportsku atmosferu popraćenu cijelodnevnim navijanjem i prekrasnom odbojkom tijekom cijelog turnira.

U skupini A najviše uspjeha sa dvije pobjede imale su ekipe OK Kitro Varaždin i domaćin OK Glina. Upravo njihova utakmica na drugom turniru odlučit će tko će biti prvak skupine A. U skupini B najviše se iskazao ŽOK Ivanec koji je sa više nego odličnom igrom ostvario maksimalne dvije pobjede. Po jednu pobjedu ostvarile su ekipe OK Nebo i OK Karlovac. Motiva nije nedostajalo jer samo prvih pet ekipa po plasmanu sa regije stječe pravo nastupa na državnom prvenstvu.

Slijedeće okupljanje održat će se u subotu, 13.04.2019. u Velikoj Gorici u organizaciji HOK Gorice. Drugi turnir trebao bi biti još uzbudljiviji jer se odlučuje o konačnom plasmanu ekipa i osvajanju ulaznice za Prvenstvo Hrvatske.

Bilten 1