Info

Najnovije vijesti iz odbojkaških saveza

09.06.14. - OSSMŽ - Regionalno takmičenje za Kup Hrvatske - više

08.06.14. - OSSMŽ - VI. završni turnir u ligi mlađih kadetkinja - više

29.05.14. - OSSMŽ - Završni turnir u ligi najmlađih kadetkinja – kadeta - više

27.05.14. - OSVŽ - Turnir u mini odbojci varaždinskih OŠ - više

17.05.14. - OSVŽ - OK Varaždin Volley na prijemu kod gradonačelnika Varaždina - više

Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje

28-04-2014

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, održanom u Rovinju od 15. do 17. travnja 2014. godine ekipe iz Regije Centar postigle su vrlo zapažene rezultate.

U konkurenciji mlađih kadeta nastupilo je ukupno 11 ekipa od kojih su četiri bile iz Regije Centar (OK Varaždin Volley, OK Croatia, OK Trnje i HAOK Mladost Zagreb). Osim u kvantiteti, ekipe Regije Centar bile su prve i u kvaliteti. Tri prvoplasirane ekipe su iz Regije Centar (OK Trnje, OK Varaždin Volley, OK Croatia) i čak je i finale bilo repriza finala prvenstva Regije Centar. Također su i sva četiri pojedinačno nagrađena igrača članovi ekipa iz Regije Centar - najbolji igrač: Igor Šapina (OK Trnje), najbolji napadač: Patrik Anić (OK Trnje), najbolji obrambeni igrač: Dino Kadić (OK Croatia) i najbolji dizač: Gabrijel Ivančić (OK Varaždin Volley). HAOK Mladost na kraju je zauzeo deveto mjesto.

U konkurenciji mlađih kadetkinja nastupila je 31 ekipa od kojih su osam bile iz Regije Centar (ŽOK Vrbovec, HAOK Mladost Zagreb, OK Plavi Zmaj, HAOK Dubrava, OK Varaždin Volley, OK Medvešćak, OK Fortis Volta, OK Nebo). Od njih su dvije ekipe osvojile medalje: OK Nebo i OK Fortis Volta. Tome treba dodati da je ekipa HAOK Mladost bila četvrtoplasirana. Od pojedinačnih nagrada za najbolju dizačicu proglašena je Lara Štimac (OK Nebo). OK Plavi Zmaj je bio 11, OK Varaždin Voley 12, ŽOK Vrbovec 14, OK Medveščak 28. i HAOK Dubrava 29.

Ukupno od 42 ekipe iz Regije Centar na PH bilo je 12 ekipa, a među dobitnicima medalja od šest ekipa pet je bilo iz Regije Centar. Kod pojedinačnih nagrada od osam, pet je otišlo igračima i igračicama iz Regije Centar. Tako da se može zaključiti da je i po masovnosti (ne računajući Istru i Kvarner) bila prva odbojkaška regija u državi a pogotovo u kvaliteti, prema broju osvojenih medalja i pojedinačnih nagrada.

Fotografije u foto galeriji.