3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA sezona 2018. / 2019.

OS Varaždinske županije

ŠKOLSKA LIGA MINI ODBOJKE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

22. 04. 2019.
SNAŽAN KORAK U RAZVOJU ODBOJKE

Školska liga mini odbojke Varaždinske županije nastavak je sportske aktivnosti mladih odbojkašica započete 2018. godine kroz provođenje programa ¨S odbojkom u školu¨. Program je obuhvaćao 15 osnovnih škola 10 sa područja Varaždinske i 5 s područja Krapinsko zagorske županije u koji se uključilo oko 250 djevojčica od 8 do 10 godina. Započeo je sa početkom školske godine i završio 22. prosinca. Kroz to vrijeme organizirani su treninzi odbojke 2 puta tjedno i provedena tri turnira u tri grupe po pet osnovnih škola. Međutim, djevojčice su nastavile sa treninzima uključivši se u rad odbojkaških klubova ili nastavljajući trenirati u svojim školama. Rezultat programa je i osnivanje novog odbojkaškog kluba u Knegincu Gornjem. To jasno govori i potvrđuje da je postignut osnovni cilj programa, što više djevojčica uključiti u bavljenje odbojkom.

U cilju daljnjih natjecanja Odbojkaški savez Varaždinske županije pokrenuo je Školsku ligu mini odbojke Varaždinske županije. Uključilo je se 9 ekipa iz 7 osnovnih škola Varaždinske županije. Liga je igrana kroz 2 turnira. Oba su održana u Ivancu, prvi 10. ožujka i drugi, završni 14. travnja. Razlika između prvih turnira programa i ovih školske lige pokazala je veliki napredak djevojčica u savladavanju elemenata odbojkaške igre. Na prvima jedva se je kod servisa lopta prebacila preko mreže i odigralo na dva i tri dodavanja. Sada to izgleda sasvim dobro, sve se manje griješi, borba je za svaki poen, utakmice su zanimljive i neizvjesne, kolektivni duh i odnos koji krase odbojku sve su izraženiji.

Nakon odigranih 9 kola i 36 utakmica tri prvoplasirane ekipe su: 1. je Ivanec 1 sa 22 boda, 2. je Šemovec i i 3. Lepoglava, obje sa 18 bodova i omjerom osvojenih setova 18:6, ali Šemovec ima bolji koeficijent osvojenih poena 1,509:1,409. Dalje slijede Ludbreg (14), Kneginec 1 (12), Ivanec 2 (11), Cestica (6), Kamenica (5) i Kneginec 2 (-1).

Na kraju turnira upriličena je svečanost podjele medalja i pehara najbolje plasiranim ekipama. Nagrade je uručio predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije Josip Klein. Voditelj svečanog završetka lige prof. Vladimir Grudenić , inače pokretač i glavni koordinator programa ¨ S odbojkom u školu¨ upitao je mlade odbojkašice hoće li nastaviti trenirati i igrati odbojku. Njihovo gromoglasno ¨da¨ i velika podrška njihovih roditelja koji su ih pratili na turnirima stvara obavezu odbojkaškim klubovima i osnovnim školama da osiguraju sve uvjete da im se to omogući. Važno je i to da Varaždinska županija pruža Odbojkaškom savezu podršku u organizaciji i provođenju školske odbojkaške lige.

Pokos Mijo

Info

NAZIV:

Odbojkaški savez Varaždinske županije

SJEDIŠTE:

Kralja P. Krešimira IV. br. 8

42000 Varaždin

TEL./MOB.:

FAX:

E-MAIL:

odbojkavz@net.hr

ŽIRO RACUN:

PREDSJEDNIK:

Josip Klein

TAJNIK:

Mijo Pokos

OIB:

31707434979