3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA sezona 2018. / 2019.

OS Varaždinske županije

Lige mlađih uzrasnih kategorija OK sa sjevera Hrvatske

16. 01. 2019.

BROJNE UTAKMICE NAJMLAĐIH ODBOJKAŠICA

Prvenstvena pauza ligaških natjecanja pod okriljem Hrvatskog odbojkaškog saveza klubovi sa sjevera Hrvatske (Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija) iskoristili su za odigravanje natjecanja liga mlađih uzrasnih kategorija. Organizator tih natjecanja je Odbojkaški savez Varaždinske županije.

Liga mlađih kadetkinja

Tako je u Ivancu odigran 2. turnir Lige mlađih kadetkinja 22. prosinca 2018. Nastupa 8 klubova, a posebno su bili zanimljivi obračuni 4 najjače ekipe. U derbiju je Kitro Varaždin je sa 2:1 bio bolji od ŽOK Ivanec 1, dok je ŽOK Lepoglava iznenadila ŽOK Kaštel iz Pribislavca također sa 2:1, od čega su dva seta bila na razliku. Trenutno vodi OK Kitro Varaždin sa 4 pobjede i 8 bodova, do slijede ŽOK Ivanec 1, Kaštel i Lepoglava sa 3 pobjede i 1 porazom, svi po 6 bodova.

Slijedeći, 3. i završni turnir Lige mlađih kadetkinja igrat će se u subotu 19. siječnja u Varaždinu. Na programu je 12 utakmica. Utakmice između Kaštela i Kitro Varaždina, Kitro Varaždina i Lepoglave te Kaštela i Ivanca 1 odučit će prvaka i pobjednika lige.

Lige mini i male odbojke

U tri uzastopna vikenda odigravat će se utakmice Lige male odbojke. OK Kitro Varaždin bio je 12. siječnja 2019. domaćin 3. okupljanja Lige male odbojke. Odigrano je čak 16 utakmica. Ligom suvereno vlada prva ekipa ŽOK Ivanec sa 12 pobjeda iz isto toliko utakmica i maksimalna 24 boda Drugi je Kitro Varaždin sa 10 pobjeda i 2 poraza i 20 bodova, dok je 3. Kaštel sa 8 pobjeda i 4 poraza i 16 bodova.

ŽOK Ivanec bit će u nedjelju 20. siječnja 2019. godine domaćin 4. turnira Lige male i 3. turnira Lige mini odbojke, a već tjedan dana nakon toga u nedjelju 27.siječnja 2019. domaćinstvo Lige male odbojke preuzima ŽOK Ludbreg. Inače, na čelu Lige mini odbojke, koja broji 6 klubova, je ŽOK Ivanec 1 sa 10 pobjeda iz 10 utakmica i 28 bodova a prati je Kaštel sa 8 pobjeda i 2 poraza i 21 bodom. Znači, ŽOK Ivanec suvereno vlada u ligama najmlađih odbojkašica. Do kraja sezone u planu su još tri okupljanja Lige male i dva Lige mini odbojke.

Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

Liga mini i male odbojke klubova sa sjevera Hrvatske

21. 11. 2018.

Nepobjedive Ivančanke

ŽOK Ivanec prošli je vikend bio domaćin drugog okupljanja Lige mini i Lige male odbojke klubova sa područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Inače, u mini odbojci u planu je održati ukupno četiri turnira. Liga male odbojke igrat će se kroz čak sedam turnira. Osnovni cilj je u ovim uzrasnim kategorijama mladim odbojkašicama osigurati odigrati što više utakmica.

U ligi mini odbojke (igračice uzrasta 2008. i mlađe) šest klubova odigralo je 15 utakmica. Nakon polovice lige najmlađe Ivančanke vode sa 10 pobjeda iz isto toliko utakmica, sa svega 2 izgubljena seta. Druge su Kaštelanke iz Pribislavca sa 8 pobjeda i dva poraza. Topličanke iz Krapinskih Toplica, nove članice ove lige, na trećem su mjestu sa 6 pobjeda i 4 poraza. Dalje slijede Kitro Varaždin, Ivanec 2 i Lepoglava.

Među 8 klubova Lige male odbojke (igračice uzrasta 2006. I mlađe) također vode Ivančanke. Pobjedile su u svih 8 utakmica i bez izgubljenog seta vode sa 16 bodova. Druge su odbojkašice Kitro Varaždina sa 7 pobjeda i 1 porazom , set razlikom 17:4 i 14 osvojenih bodova. Kaštelanke su treće sa 5 pobjeda i 3 poraza, set razlikom 11:7 i 10 osvojenih bodova. Dalje slijede Toplice 1, Lepoglava, Ivanec 2, Toplice 2 i Ludbreg.

Osim što se ekipe ŽOK-a Ivanec nalaze nepobjedive na vrhu tablica obje lige, ŽOK Ivanec se je i ovaj put dokazao odličnim organizatorom okupljanja svih kategorija odbojkašica sa sjevera Hrvatske.

Bilten 2 MALA odbojka

Bilten 2 MINI odbojka

Pokos Mijo

LIGA MLAĐIH KADETKINJA

05. 11. 2018.

U prilogu je bilten br. 1 nakon 1. turnira Lige mlađih kadetkinja Varaždin-Međimurje-Hrvatsko Zagorje, koji je danas igran u Belici u organizaciji ŽOK-a Kaštel iz Pribislavca.

Bilten br 1.

LIGE MINI I MALE ODBOJKE KLUBOVA SA SJEVERA HRVATSKE

23. 10. 2018.

IVANČANKE POVELE I OBJE LIGE

ŽOK Lepoglava je u subotu 20. listopada bio domaćin 1. turnira Liga male i mini odbojke klubova sa područja Varaždinske, Međimurske i od ove sezone Krapinsko –zagorske županije. Naime, odbojkaški klubovi iz te županije uključili su se u lige mlađih uzrasnih kategorija i III. Hrvatsku odbojkašku ligu Regije Sjever, skupina Sjever. Slobodno se može reći da se ovo najmasovnija sportska manifestacija na sjeveru Hrvatske, a okupila je točno 142 najmlađe odbojkašice. Veliku podršku pružalo im je prepuno gledalište uglavnom njihovih roditelja.

Liga male odbojke (igračice uzrasta 2006. godina i mlađe) ima 8 sudionika. Odigrano je ukupno 15 utakmica. Vodi ŽOK Ivanec 1 sa maksimalnih 8 bodova (4 pobjede iz 4 utakmice) ispred ŽOK Kaštela sa 6 (3 pobjede i jedan poraz) i OK Kitro Varaždina sa 6 bodova (tri pobjede i jedan poraz). Rezultati i poredak vidljivi su u Biltenu br. 1.

U ligi mini odbojke (igračice uzrasta 2008. godine i mlađe) sudjeluje 6 klubova. Odigrano je 15 utakmica. I tu su Ivančanke povele sa 15 bodova (5 pobjeda sa 3:0 iz 5 utakmica) ispred Kaštela sa 10 bodova (4 pobjede, dvije sa 3:0, dvije sa 2:1) i 1 poraz sa 0:3) i Toplica sa 7 bodova ( 3 pobjede sa 2:1 i 2 poraza, 1 sa 0:3 i 1 sa 1:2). Svaki osvojeni set nosi po 1 bod. Rezultati i poredak su vidljivi su u Biltenu br. 1.

Organizacija turnira bila je odlična, čime se je ŽOK Lepoglava ponovo potvrdila kao dobar domaćin. Sudačke i zapisničarske zadatke uspješno su obavile starije igračice domaćina turnira.

Bilten 1 MALA odbojka

Bilten 1 MINI odbojka

Pokos Mijo

Info

NAZIV:

Odbojkaški savez Varaždinske županije

SJEDIŠTE:

Kralja P. Krešimira IV. br. 8

42000 Varaždin

TEL./MOB.:

FAX:

E-MAIL:

odbojkavz@net.hr

ŽIRO RACUN:

PREDSJEDNIK:

Josip Klein

TAJNIK:

Mijo Pokos

OIB:

31707434979