Odbojkaški savez Varaždinske županije

LIGA MLAĐIH KADETKINJA VARAŽDINSKE, MEĐIMURSKE I KRAPINSKO-ZAGORSKE Ž.

01. 02. 2020.
VARAŽDINKE ZADRŽALE PRIMAT

Prvenstvenu pauzu klubovi sa područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije iskoristili su za odigravanje lige u kategoriji mlađih kadetkinja. Inače te su igračice uključene u natjecanje svojih klubova u okviru III. Hrvatske odbojkaške lige Regija Sjever, skupina Sjever pa je prvenstvena pauza bila jedino vrijeme kada se liga može organizirati i provesti.

Nastupilo je 10 ekipa, najprije podijeljene u dvije grupe gdje su igrali svaki sa svakim. Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe igrale u polufinale tzv. križ. Pobjednici su razigravali za 1. i 2. mjesto, poraženi za 3. i 4., a ostali iz plasmana u grupama za poredak od 5. do 10. mjesta.

Domaćin prvog turnira bio je ŽOK Lepoglava 28.12.2019. Drugi turnir igran je u Bedekovčini u 11. 01.2020. godine u organizaciji OK Bedex. Bio je prvi turnir i prve odbojkaške službene utakmice u tom mjestu. Inače OK Bedex uključen je u natjecanja u mini i maloj odbojci i u mlađim kadetkinjama i polako raste i sprema se za uključivanje u III. HOLRS, skupina Sjever. Završni, treći turnir igran je 26.012020. godine u najsjevernijem gradu u Hrvatskoj Murskom Središću u organizaciji OK Plavi iz obližnjeg mjesta Peklenica.

U polufinalu favoriti su laganim pobjedama ušli u finale. OK Kitro Varaždin je dobio ŽOK Lepoglavu sa 2:0 (25:13,25:15) ŽOK Ivanec 1 ŽOK Kaštel iz Pribislavca sa 2:0 (25:10,25:9). Finale je bio sraz dviju podjednakih ekipa popraćen burnim navijanjem iz gledališta. Prvi set osvaja Kitro Varaždin sa 25:19, Ivanec vraća istom mjerom , a razigrane Varaždinke, sa jačim napadom i dobrom igrom u polju, osvajaju odlučujući set sa 15:10 i prvenstvo. Slijedila je erupcija veselja pobjedničke ekipe i po koja suza poražene, ali je sve završilo na lijep način uručivanjem medalja i pehara i zajedničkom fotografijom finalista. Medalje i pehare najboljima uručio je Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije.

ZAGORSKE ŽUPANIJE

SEZONA 2019./2020.

3. TURNIR - 26. SIJEČNJA 2020. U MURSKOM SREDIŠĆU

REZULTATI PO GRUPAMA NALAZE SE U BILTENU BR. 3

POLUFINALE

A1-B2 KITRO VARAŽDIN – LEPOGLAVA 2:0 (25:13,25:15)

B1-A2 IVANEC 1 – KAŠTEL 2:0 (25:10,25:9)

ZA POREDAK

9. -10. MJESTO TOPLICE 1 – VINICA 0:2 (16:25, 23:25)

7. – 8. MJESTO IVANEC 2 – TOPLICE 1:2 (25:20, 21:25, 11:15)

5. – 6. MJESTO PLAVI – BEDEX 2:1 (23:25, 25:19, 15:11)

3. – 4. MJESTO LEPOGLAVA – KAŠTEL 1:2 (17:25, 25:21, 8:15)

1. – 2. MJESTO KITRO VARAŽDIN – IVANEC 1 2:1 (25:19, 19:25, 15:10)

POREDAK:

1. KITRO VARAŽDIN

2. IVANEC 1

3. KAŠTEL

4. LEPOGLAVA

5. PLAVI

6. BEDEX

7. TOPLICE 2

8. IVANEC 2

9. VINICA

10. TOPLICE 1

Bilten br. 3 – grupni dio natjecanja

Pokos Mijo

2. liga mini i male odbojke

20. 11. 2019.
Vode Ivanec 2 i Ludbreg

Brojnost i veliki interes ekipa klubova sa sjevera Hrvatske za nastupe i natjecanja najmlađih odbojkašica uvjetovao je da se natjecanja u mini i maloj odbojci organiziraju u dva nivoa ili dvije lige.

Domaćin prvog turnira 2. lige mini i 2. lige male odbojke bio je ŽOK Ludbreg. Uvjeti koje pruža Gradska sportska dvorana u Ludbregu sa svoja tri terena i dobra organizacija domaćina ŽOKLudbreg omogućili su odigravanje velikog broja utakmica, čak 27. Nastupilo je 137 igračica u 13 ekipa.

U 2. ligi mini odbojke odigrano je 16 utakmica. Vodi ŽOK Ludbreg sa 4 pobjede i jednim porazom, sa 13 osvojenih i 2 izgubljena seta i 13 osvojenih bodova. Drugi je ŽOK Ivanec 2 sa istim omjerom pobjeda i poraza, ali sa 10 osvojenih i 5 izgubljenih setova i 10 bodova. Isti rezultat ima ima i treći OK Kneginec, ali sa manje osvojenih poena. Dalje slijede ŽOK Kaštel 2, OK Kitro Varaždin 2 i OK Totovec.

U 2. ligi male odbojke odigrano je 12 utakmica. Tu dominiraju obje ekipe ŽOK Ivanca obje sa tri pobjede iz tri utakmice, istim omjerom osvojenih setova 6:1, ali Ivanec 2 sa boljim koeficijentom osvojenih i izgubljenih poena. Ostale ekipe bilježe lošije rezultate. Treći je ŽOK Ludbreg a dalje slijede OK Štrigova, OK Bedex, Kitro Varaždin 2 i dječaci OK Kitro Varaždina koji igraju van konkurencije.

Idući turnir 2. lige mini i male odbojke igrat će se u Varaždinu 29.prosinca u dvorani na Dravi.

Bilten 1. lige mini odbojke

Bilten 1. lige male odbojke

Počela natjecanja u ligama mlađih uzrasta OK sa sjevera

28. 10. 2019.
Startale lige mini i male odbojke

Porast interesa za igranje odbojke, omasovljenje članstva i odličan rad sa mlađim uzrastima u odbojkaškim klubovima na sjeveru Hrvatske (Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija) pred Odbojkaški savez Varaždinske županije koji je organizator ovih natjecanja, postavili su zadatak organiziranja ligaških natjecanja najmlađih odbojkašica u mini i maloj odbojci. Zbog većeg broja prijava u odnosu na prošlu sezonu natjecanja u podijeljena u dvije lige, prvu i drugu.

Natjecanje u mini odbojci (djevojčice godišta 2009. i mlađe) tako se provodi u 1. ligi koju čine OK Kitro Varaždin 1, ŽOK Ivanec 1, ŽOK Lepoglava, ŽOK Kaštel iz Pribislavca i ŽOK Toplice iz Krapinskih Toplica. Drugu ligu čine OK Kitro Varaždin 2, ŽOK Ivanec 2, OK Totovec, ŽOK Ludbreg i OK Kneginec. Lige se igraju četverokružno.

Za natjecanje u maloj odbojci ( godište 2007. i mlađe) prijavilo se je čak 14 ekipa. U 1. ligi igraju OK Kitro Varaždin 1, ŽOK Ivanec 1, OK Bedex iz Bedekovčine, ŽOK Kaštel iz Pribislavca, ŽOK Lepoglava, OK Kneginec, ŽOK Toplice. Dgugu ligu čine OK Kitro Varždin 2, OK Štrigova, ŽOK Ivanec 2, ŽOK Ivanec 3, ŽOK Ludbreg, OK Bedex 2 i OK Kitro Varaždin (dječaci) izvan konkurencije. Lige se igraju dvokružno.

Lige se igraju turnirski. Planira se održati ukupno 7 turnira ili okupljanja. Domaćin prvog okupljanja 1. lige mini odbojke i 1. lige male odbojke bio je ŽOK Ivanec. Odigrano je 10 utakmica u mini i 12 utakmica u maloj odbojci. Nekim djevojčicama, posebno u mini odbojci, bio je ovo prvi nastup u službenom natjecanju. U oba uzrasta dominiraju ekipe ŽOK Ivanec sa pobjedama u svim utakmicama i bez izgubljenog seta ( rezultati i tablica su u prilogu). Ovime ŽOK Ivanec pokazuje da po organizaciji i rezultatima na našem području i prošle sezone na nivou Odbojkaške regije Sjever i plasmana na državnim natjecanjima preuzima poziciju lidera u ženskoj odbojci na sjeveru Hrvatske.

Domaćin idućeg okupljanja 17. studenoga u natjecanju 2. Liga mini i male odbojke je ŽOK Ludbreg. Valja napomenuti da natjecanja prati veliki broj roditelja koji bučno navijaju i bodre svoje djevojčice i da su sudačke zadatke obavile starije odbojkašice.

Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

Bilten 1. lige mini odbojke

Bilten 1. lige male odbojke

TURNIR KLUBOVA SA SJEVERA HRVATSKE KAO NAJAVA NOVE SEZONE

08. 10. 2019.
Memorijalni turnir Željka Sovića - Sove

Svake godine klubovi III. Hrvatske odbojkaške lige, regija Sjever, skupina Sjever, pred početak ligaškog natjecanja odigraju pred prvenstveni turnir, kao svojevrsni ogled i pokazatelj snage i spremnosti ekipa za novu natjecateljsku sezonu. Do sada turnir je organiziran na način da je svaka ekipa odigrala barem dvije utakmice bez bodovanja i plasmana na turniru. Međutim, ove godine odigran je pravi turnir kojegaje Odbojkaški savez Varaždinske županije nazvao ¨Memorijalni turnir Željka Sovića – Sove¨. Željko Sović (1949. -2016.) bio je dugogodišnji igrač OK Varaždina. Po završetku igračke karijere posvetio se je trenerskom radu, najprije sa dječacima i zatim sa djevojčicama. Početak ženske odbojke u Varaždinu vezan je uz njegovo ime.

Memorijalni turnir Željka Sovića - Sove

Turnir je odigran u dva dana, prvi dan (subota) u Lepoglavi i drugi (nedjelja) u Ivancu u domaćinstvu tamošnjih klubova, a u organizaciji županijskog odbojkaškog saveza. Igralo se je u dvije grupe po 4 ekipe svaki sa svakim i zatim polufinalne utakmice, utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta i na kraju finale i za 3. i 4. mjesto.Plasman tri prvoplasirane ekipe je 1. ŽOK Ivanec, 2. OK Kitro Varaždin i 3. OK Nedelišće Elting. Dalje slijede OK Vinica, OK Toplice (Krapinske Toplice), ŽOK Ludbreg, ŽOK Kaštel (Pribislavec) i ŽOK Lepoglava. (Rezultati su u posebnom prilogu).

Udruga odbojkaških sudaca Varaždinske županije uoči turnira organizirala je seminar za nove odbojkaške suce i polaganje pismenog dijela ispita. Turnir je poslužio za polaganje praktičnog dijela ispita. Tečaj je uspješno završilo 12 novih odbojkaških sudaca. Veliki broj natjecanja na području koje pokriva ovaj Savez (Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županije) od ranga Super lige – muški, I. B ženske lige, II. i III. lige i liga mlađih uzrasnih kategorija, bit će prilika da utvrde svoja znanja i iskale se u kvalitetne odbojkaške suce.

Trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari.Svečanu podjelu priznanja besprijekorno je odradio Vladimir Grudenić, predsjednik ŽOK Ivanec i član IO OSVŽ,dok je kapetanicama prvoplasiranihekipa pehare uručila Martina Katalenić, do nedavno igračica OK Kitro Varaždina, sada trenerica u nedavno osnovanom ŽOK Kneginec, sutkinja nacionalnog ranga i glavna mentorica na tečaju za nove odbojkaške suce, kojoj je Željko Sović – Sova bio prvi trener na početku njezinog bavljenja odbojkom.

Tekst i snimke: Pokos Mijo, tajnik OSVŽ

Rezultati i raspored ekipa održanog turnira.

Odbojkašice ŽOK IVANEC osvojile 3. mjesto ma međunarodnom turniru

02. 10. 2019.

Ženska seniorska odbojkaška ekipa ŽOK Ivanec u subotu je sudjelovala ne 24. međunarodnom turniru „Bjelovar open“ koji je odigran u Bjelovaru gdje je zauzela treće mjesto i osvojila brončanu medalju. Ivanečke odbojkašice su u skupini pobijedile OK Prijedor sa 2:1 u setovima, zatim OK Tomislavgrad sa 2:0, a zatim u polu-finalnoj utakmici izgubile od OK Belišće sa 0:2. U utakmici za 3. mjesto ŽOK Ivanec je pobijedio OK Prijedor sa 2:0 u setovima. U drugoj polufinalnoj utakmici ŽOK Bjelovar je svladao ok Prijedor sa 2:0, a potom u utakmici za 1. mjesto ŽOK Bjelovar je pobijedio OK Belišće sa 2:0. U utakmici za 5. mjesto OK Travnik je svladao OK Tomislav grad sa 2:0 u setovima. Prvoplasirane tri ekipe primile su pehar i svaka igračica medalju, dok su preostale ekipe primile zahvalnice za sudjelovanje.U najbolju četvorku turnira izabrana je Karla Grudenić iz ekipe ŽOK Ivanec koja je primila pehar.

Za Ženski odbojkaški klub Ivanec: Nikola Nišević, tajnik

Fotografije snimila: Marina Grudenić