3. NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA
sezona 2017./2018.

Prvenstvo RC za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje U11

Prvenstvo Regije Centar za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje U11-mini odbojka - 2017./2018.

U nedjelju 11.03.2018. u Bjelovaru održano je Prvenstvo Regije Centar za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje U11 mini odbojka. U ženskoj konkurenciji sudjelovalo 8 najboljih ekipa središnje Hrvatske, svi predstavnici svojih županija. U muškoj konkurenciji nastupile su 3 ekipe. U odličnoj sportskoj atmosferi i organizaciji ŽOK Bjelovar odigrano je ukupno 21 utakmica na tri terena. Prekrasan sportski događaj na kojem je nastupilo preko stotinu djece. Veselje, zadovoljna dječija lica, uzbuđenje trenera i vodstva klubova samo su dio ove prekrasne priče. Već smo nekoliko puta napomenuli kako je uvođenje ove kategorije natjecanja više nego pun pogotak za razvoj Hrvatske odbojke. Igračice do 11 godina pokazale su svu raskoš svog talenta. Igra je bila na visokom nivou. Najbolji plasman ostvario je OK Medveščak koji je sa drugog mjesta u skupini uspio doći do zlatne medalje. U finalu je svladao više nego odlični ŽOK Ivanec koji iz godine u godinu sve više napreduje i nameće se kao favorit kada su u pitanju mlađe dobne kategorije. Trećeplasirani je OK Dinamo koji je u borbi za broncu svladao domaćina ŽOK Bjelovar koji iako vodeći nakon grupnog djela natjecanja nije uspio doći do medalje.Sve ostale ekipe pokazale su odličnu igru i uz malo sportske sreće i koncentarcije mogle su ostvariti i bolji plasman. Pohvale svim klubovima što ulažu puno truda i vremena u radu s mlađim dobnim kategorijama. Najboljim igračicama proglašenesu: Maša Vukov (OK Medveščak), Tea Čorko (ŽOK Ivanec), OK Dinamo (Lana Zonjić).

U muškoj konkurenciji nastupila su tri kluba, HAOK Mladost, OK Medicinar Trnje i OK Daruvar. Dječaci su također pokazali visok nivo igre i borbenosti od početka do kraja utakmica. Vrlo izjednačeno natjecanje gdje se od početka do kraja nije znalo tko će ostvarit kakav plasman. Najbolji rezultat ostvario je HAOK Mladost, drugo mjesto pripalo je OK Daruvar, a treće OK Medicinar Trnje.

Najbolji igračimaproglašeni su: Noa Rukavina (OK Daruvar), Toni Mišura (OK Medicinar Trnje), Luka Kolobarić (HAOK Mladost).

Možemo zaključiti da je Prvenstvo Regije Centar do 11 godina opravdalo sva očekivanja, najmlađi natjecatelji iz godine u godinu sve više napreduju tako da već sljedeće godine očekujemo igru na još višem nivou.

POREDAK NAJMLAĐE KADETKINJE U11

1. OK MEDVEŠČAK

2. ŽOK IVANEC

3. OK DINAMO

4. ŽOK BJELOVAR

5. HOK GORICA

6. OK PETRINJA

7. OK SISAK

8. OK KARLOVAC

POREDAK NAJMLAĐI KADETI U11

1. HAOK MLADOST

2. OK DARUVAR

3. OK MEDICINAR TRNJE