Vijesti

Dodjela dresova ekipama OSBBŽ

25. 09. 2023.

Dana 23. rujna 2023. godine predsjednik OSBBŽ g. Igor Mostovac je uz pomoć predstavnika Hrvatskog odbojkaškog saveza g. Željka Jurčevića predstavnicima klubova s područja OSBBŽ podijelio garnituru dresova koje je Hrvatski odbojkaški savez donirao klubovima.

Također, svi predstavnici klubova i predsjednik OSBBŽ se zahvaljuje HOS-u na donaciji koja će uvelike pomoći klubovima u narednoj natjecateljskoj sezoni.

Kliknite na fotografiju da pogledate i ostale

Proljetna liga

15. 06. 2023.

ZAVRŠENO PH ZA KADETKINJE I KADETE U ZADRU 2022./2023.

01. 06. 2023.

Uzbudljivim završnicama završeno je prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete. Titulu prvaka države za kadetkinje osvojile su odbojkašice zagrebačkog kluba HAOK Mladost, koje su s 3:0 u setovima pobijedile OK Dinamo, a na trećem mjestu završile su odbojkašice OK Olimpik, koje su pobijedile s 3:1 u setovima ŽOK Ribola Kaštela. Tako su među četiri najbolje kadetske ekipe u državi čak tri bile iz Zagreba.

Kod kadeta nakon ligaškog dijela prvenstva na završnici prvenstva nastupilo je osam klubova MOK Mursa-Osijek, MOK Marsonia, OK Split, OK Sisak, HAOK Mladost, MOK Rijeka, OK Zadar, OK Croatia. Prvaci države postali su odbojkaši HAOK Mladost, srebrnu medalju osvojila je momčad MOK Mursa-Osijek, dok su se broncom okitili odbojkaši MOK Rijeka.

NAJBOLJI POJEDINCI KADETKINJE

Najbolji libero – CARLA STOŠIĆ (OK Dinamo)

Najbolja primačica – MAŠA MLINAR (OK Dinamo)

Najbolja pucačica – LENI IVKOVIĆ (HAOK Mladost)

Najbolja blokerica – LAURA KESAR (HAOK Mladost)

Najbolja tehničarka – NIKA MARUŠIĆ (OK Olimpik)

Najbolja igračica – TONKA BOŠNJAK (HAOK Mladost)

NAJBOLJI POJEDINCI KADETI

Najbolji libero – MARO BUSAK VIDAKOVIĆ (HAOK Mladost)

Najbolji primač – TONI MIŠURA (HAOK Mladost)

Najbolji bloker – GABRIJEL ŠUNJO (MOK Mursa-Osijek)

Najbolji pucač –TEO MIČETIĆ (MOK Rijeka)

Najbolji tehničar – FEDOR KOVAČIĆ ŠTRBO (HAOK Mladost)

Najbolji igrač – OLIVER ŠKORIĆ BUDIMIR (HAOK Mladost)

Tekst i fotografije preuzete sa stranice HOS-CVH

OLIMPIK - OLIMPIJSKI

24. 05. 2023.

OK Olimpik je prvak regije Sjever za kadetkinje u sezoni 2022./2023. U završnici prvenstva koje se održalo u dva okupljanja sudjelovalo je osam klubova. OK Olimpik nanizao je sve pobjede, ukupno pet. Na drugom okupljanju koje se održalo u nedjelju 21. travnja 2023. u Zagrebu u finalnoj utakmici pobjedili su OK Dinamo sa 2:1 (17:25, 25:23, 15:12). Iako su gubili prvi set u drugom je došlo do naglog preokreta kojeg Olimpijke dobivaju kao i treći set. Najljepša utakmica čitavog prvenstva bila je ona polufinalna između OK Dinamo i HAOK Mladost. Sve prognoze su bile na strani HAOK Mladost da će pobjediti što i pokazuje prvi set, no onda prava bitka na terenu i pobjeda OK Dinama sa 2:1 (18:25, 25:23, 15:12). OK Olimpik, OK Dinamo, HAOK Mladost i OK Kitro Varaždin plasirali su se na prvenstvo Hrvatske koje se održava od 26. do 28. travnja 2023. u Zadru.

Domaćin drugog okupljanja je bio OK Dinamo. Oni su to savršeno organizirali u svojoj Sportskoj dvorani Peščenica.

MVP - prvenstva je Antea Perić koja nastupa za OK Olimpik.

Kliknite na fotografiju da pogledate i ostale

BILTEN

Proljetna liga

17. 05. 2023.