OS Varaždinske županije

PROGRAM MINI ODBOJKE

30-05-2013

Odbojkaški savez Varaždinske županije i Školski sportski savez Grada Varaždina organizirali su natjecanje varaždinskih osnovnih škola u mini odbojci za djevojčice i dječake petih i šestih razreda.

U natjecanju dječaka sudjelovale su četiri od sedam varaždinski gradskih škola i to I. OŠ, II. OŠ, V. OŠ i VI OŠ. Prvo mjesto sa istim brojem bodova ali na bolji količnik poena osvojila je II. OŠ ispred VI. OŠ, treća je bila V. OŠ i četvrta I. OŠ.

U natjecanju djevojčica sudjelovalo je pet od sedam osnovnih škola i to I. OŠ, II. OŠ, IV. OŠ, V. OŠ i VI. OŠ. Djevojčice su se pokazale vještije i bolje odbojkašice od dječaka. Utakmice su bile zanimljivije i kvalitetnije. Nadmoćno i bez izgubljenog seta prva je bila V. OŠ, drugo mjesto osvojila je II. OŠ, treća je bila I. OŠ, četvrta VI. OŠ i peta IV. OŠ.

U prijavi za sudjelovanje natjecanja osnovnih škola u uzrastu petih i šestih razreda u velikoj odbojci nije bilo prijava. Razlog je u tome što je velika odbojka za taj uzrast preteška i prekomplicirana. Upravo radi toga Odbojkaški savez Varaždinske županije predložio je a Školski sportski savez Grada Varaždina prihvatio sugestiju da se natjecanje organizira i provede u mini odbojci. Da bi ono bilo još kvalitetnije školama je ponuđena pomoć u treniranju i uigravanju njihovih ekipa od strane odbojkaških trenara ili iskusnih odbojkaša. Škole su objeručke prihvatile taj prijedlog, animirale su učenike i tokom ožujka i travnja osigurale besplatne termine za trening u svojim sportskim dvoranama. U treniranju su se angažirali treneri i iskusni odbojkaši Antun Šerdoner ( IV. i VI OŠ), Ivica Đolonga (I. OŠ), Kristijan Kešina (V. OŠ) i Mijo Pokos (II. OŠ). Ono što je najvažnije ostvaren je obostrani interes i obostrana korist škola, odbojkaških klubova i saveza u omasovljenju i animiranju mlađih uzrasta za bavljenje odbojkom.

Veseli podatak da se i nakon ovog takmičenja nastavilo sa treninzima po školama. Tako će biti do kraja ove školske godine. Za vrijeme ljetnog raspusta planira se organizirati odbojkaške kampove i škole odbojke i sa početkom nove školske 2013./14. godine nastaviti rad po školama.

Želja je i cilj Odbojkaškog saveza Varaždinske županije da se program mini odbojke proširi i realizira na području cijele Varaždinske županije. U tome se očekuje značajnije angažiranje odbojkaških klubova i to OK Toplica za područje bivše općine Novi Marof, OK Poljanca i USR Ludbreg za područje bivše općine Ludbreg, ŽOK Ivanec za područje bivše općine Ivanec i OK Vinice i OK Cestice za zapadni dio bivše općine Varaždin. To tim više što već  postoji suglasnost Saveza školskih sportskih društava Varaždinske županije za provođenje programa mini odbojke, osim na području Grada Varaždina, na području cijele županije.

Odbojkaški savez Varaždinske županije svim će silama i raspoloživim sredstvima inzistirati na provođenju ovog projekta, jer je on sigurna i jedina garancija za širenje bavljenja odbojkaškim sportom, osnivanja novih odbojkaških klubova i formiranju Varaždinke odbojkaške lige.

Zahvaljujemo nastavnicima i profesorima varaždiskih osnovnih škola koje su podržale ovaj program, a to su: Brigita Njegač (I. OŠ), Goranka Hasanović (II. OŠ), Marko Žganec ( IV. OŠ), Lovorka Maruševec (V. OŠ) i Tomica Kanoti (VI. OŠ). Posebna zahvala neumornom, agilnom i velikom animatoru sporta među mladima Zlatku Knolmajeru, tajniku ŠŠSGV.

Pokos Mijo, tajnik OSŽV

Fotografije možete pogledati u foto galeriji

 

KUP ODBOJKAŠKOG SAVEZA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

08-04-2013

IVANEC I ŽEREK FINALISTI


Odigrano je nekoliko kup utakmica Odbojkaškog saveza Varaždinske županije. U prvom krugu natjecanja ženskih ekipa ŽOK Ivanec je zbog nedolaska gošći iz Cestice dobio susret sa 3:0 (b.b.) a drugi sastav Varaždin Volleya sa 3:0 pobjedio je OK Vinicu. Prva utakmica drugog kruga dala je prvog finalistu, a to je ŽOK Ivanec. Ivančanke su, bodrene svojom brojnom i vjernom publikom u napetoj i neizvjesnoj utakmici sa 3:2 bile bolje od OK Toplica iz Varaždinskih Toplica. Drugog finalista odlučit će susret prve i druge ekipe Varaždin Volleya.

U muškoj konkurenciji u prvom krugu OK Žerek je kao gost lako pobjedio Koprivnicu sa 3:0. U drugoj utakmici OK Poljanec je bez borbe sa 3:0, nažalost zbog nedolaska protivnika, pobjedio drugu ekipu Varaždin Volleya. Sraz OK Žereka i OK Toplice u prvoj utakmici drugog kruga dao je prvog finalistu. Lako i uvjeljivo sa 3:0 slavio je OK Žerek. Drugog finalistu dat će susret OK Poljaca i prve ekipe Varaždin Volleya.

Finale u obje konkurencije planira se održati drugi vikend u svibnju i to obje utakmice na jednom mjestu. Kandidat za domaćina i organizatora je ŽOK Ivanec. Tim utakmicama obilježit ćemo završetak odbojkaške sezone 2012./13. na području Odbojkaškog saveza Varaždinske županije. Vrijedni odbojkaški djelatnici ŽOK Ivanec, vjerna i brojna publika u Ivancu zaslužuju biti domaćin finalnih utakmica.


Pokos Mijo, tajnik OSŽV

ŽOK Ivanec

 

 

RASPORED IGRANJA KUP UTAKMICA 2013./2014.

18-03-2013

SENIORI

I. krug natjecanja

1. utakmica: OK Koprivnica – OK Žerek

2. utakmica: OK Poljanec – Varaždin Volley II

Ove utakmice moraju se odigrati najkasnije do 23./24. ožujka 2013. Domaćini su prvoimenovane ekipe.

II krug natjecanja

3. utakmica: Pobjednik 1. utakmice – OK Toplice

4. utakmica: Pobjednik 2. utakmice – OK Varaždin Volley I

Ove utakmice moraju se odigrati najkasnije do 13./14. travnja 2013. godine. Domaćini su prvoimenovane ekipe.

Finale kupa

5. utakmica: Pobjednik 3. i pobjednik 4. utakmice

Vrijeme i mjesto igranja utakmice odredit će se naknadno.

 

SENIORKE

I. krug natjecanja

1. utakmica –  OK Varaždin Volley II -  OK Vinica

2. utakmica -  ŽOK Ivanec – OK Cestica

Slobodna je ekipa  OK Toplice

Ove utakmice moraju se odigrati najkasnije do 23./24. ožujka 2013. godine. Domaćini su prvoimenovane ekipe.

II. krug natjecanja

3. utakmica – Pobjednik 1. utakmice i OK Varaždin Volley I

4. utakmica – Pobjednik 2. utakmice i OK Toplice  

Ove utakmice moraju se odigrati najkasnije do 13./14. travnja 2013. godine. Domaćini su prvoimenovane ekipe.

Finale kupa

5. utakmica – Pobjednik 3. i 4. utakmice

Vrijeme i mjesto igranja utakmice odredit će se naknadno.

 

Tečaj za odbojkaške trenere

21-01-2013

U nedjelju 20.01.2013. u Varaždinu je održan tečaj za odbojkaške trenere

Regionalni značaj tečaja

Nedostatak trenera i znanja ocjenjeni su kao ozbiljan problem u razvoju odbojkaškog sporta. Radi toga u planu aktivnosti Odbojkaškog saveza Varaždinske županije zacrtana je organizacija seminara za odbojkaške trenere i druge osobe zainteresirane za rad u odbojkaškim klubovima.  Tečaj je organiziran i održan u nedjelju 20. siječnja na temu:

¨Rad sa mlađim uzrasnim kategorijama – japanski model i iskustva¨.

Predavač je bio Edo Klein, trener prve ženske ekipe HOAK ¨Mladost¨ iz Zagreba.

Osim predavanja uz projekciju bila je upriličena demonstracija treninga rada sa mlađim uzrasnim kategorijama. U tom dijelu tečaja učestvovale su mlađe kadetkinje Varaždin Volleya, inače članice ekipe koja se natječe u 2. B MŽOL, skupina Sjever.

Po odazivu zainteresiranih trenera seminar je prerastao okvire Varaždinske županije. Može se reči da je imao regionalni karakter. Osim trenera klubova iz Varaždinske županije OK Varaždin Volley, ŽOK Ivanca i SRU Ludbreg odazvali su se treneri klubova OK Brcko i ŽOK Dugo selo iz Zagrebačke, ŽOK Bjelovar iz Bjelovarsko-bilogorske, OK Koprivnice iz Koprivničko-križevačke, ŽOK Kaštel i OK Štrigova iz Međimurske županije.  

Interes klubova znak je da su seminari za trenere velika potreba i da se njihovom organizacijom trebaju hitno početi baviti nadležne strukture Odbojkaške regije Centar.

Inače seminar je bio besplatan.

Mijo Pokos, tajnik OSŽV

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

 

TURNIR ŽENSKIH ODBOJKAŠKIH EKIPA U VARAŽDINU

26-11-2012

TURNIR ŽENSKIH ODBOJKAŠKIH EKIPA 06.10.2012. IGRAN U VARAŽDINU U DVORANI NA DRAVI

I . grupa

1.Vinica – Varaždin Volley II  0:2 (12:25, 12:25)
2. Ivanec – Vinica 2:0  (25:17, 25:10)
3. Varaždin Volley – Ivanec 2:0 (25:10, 25:12)

Poredak u grupi:

1.   Varaždin Volley II
2.   Ivanec
3.   Vinica

II. grupa

1.   Toplice – Cestica 2:0 (25:10, 25:21)
2.   Cestica – Koprivnica 0:2 (21:25, 13:25)
3.   Toplice – Koprivnica 2:1 (23:25, 25:12,15:13)

Poredak u grupi:

1.   Toplice
2.   Koprivnica
3.   Cestica

Utakmice za poredak:

Za 3. i 4. mjesto:  Koprivnica – Ivanec 3:0 (25:17,25:20,25:8)

Za 1. i 2. mjesto: Varaždin Volley II – Toplice (25:27,22:25,25:18,25:15,15:12)

Poredak:

1.   Varaždin Volley
2.   Toplice
3.   Koprivnica
4.   Ivanec
5.   Vinica
6.   Cestica 

ODBOJKAŠKI SAVEZ ŽUPANIJE VARAŽDINSKE

OSVŽ - info

 
 
NAZIV:
OS Varaždinske županije
 
SJEDIŠTE:
 
 
TEL./MOB.:
 
 
FAX:
 
 
E-MAIL:
odbojkavz@net.hr
 
ŽIRO RAČUN:
 
 
PREDSJEDNIK:
Josip Klein
 
TAJNIK:
Mijo Pokos
 
OIB:
 

 

Savezi info