Vijesti

III. kup Mate Lovraka u mini i maloj odbojci

27. 06. 2020.

U subotu 20. lipnja 2020. godine u Kulturnom centru Mate Lovraka u Velikom Grđevcu održan je III. kup Mate Lovraka u mini i maloj odbojci. Nastupilo je stotinjak djevojčica iz Bjelovara, Čazme, Daruvara, Križevaca, Pakraca i Vrbovca. Mlade odbojkašice pozdravili su Marko Vodopija, direktor Kulturnog centra, Tomislav Pavlečić, načelnik Općine i Željko Jurčević, izaslanik predsjednika HOS-a. U mini odbojci bilo je 12 ekipa (djevojčice rođene 2009. godine i mlađe), a u maloj odbojci nastupilo je 9 ekipa (djevojčice rođene 2007. godine i mlađe).

U cjelodnevnom druženju osim igranja odbojke bilo je i kupanja u velikom i malom bazenu, te jakuziu. Šteta što je na samom kraju došlo nevrijeme, te se zadnja utakmica u maloj odbojci igrala po pljusku. U toj neobičnoj situaciji bolje su se snašle odbojkašice Bjelovara, te zabilježile pobjedu nad prvom ekipom daruvarki. Podjela zahvalnica i medalja održana je po nadstrešnicom restorana. U mini odbojci prva dva mjesta osvojile su vrbovčanke, a bronca je pripala daruvarkama. U maloj odbojci sa jednakim brojem bodova bile su prva i druga ekipa Daruvara, te prva ekipa Bjelovara. Na kraju zlato je pripalo drugoj ekipi Daruvara, srebro prvoj ekipi Bjelovara, a brončane medalje osvojila je prva ekipa Daruvara.

Organizator ove vrlo uspješne odbojkaške priredbe bio je Odbojkaški savez Bjelovarsko-bilogorske županije i Kulturni centar Mate Lovraka, a sve tehničke usluge pružio je ŽOK Bjelovar. Hrvatski odbojkaški savez donirao je Odbojkaškom savezu BBŽ financijska sredstva koja su iskorištena za kupnju odbojkaških lopti i ovom prilikom podjeljene su klubovima, članicama Odbojkaškog saveza BBŽ.